keresés

ok

ESEMÉNYNAPTÁR

H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

A Szent Veronika kórus Hévízen 2009.

A kórus története

Ifjúsági és családi szentmisék: A kórus rendszeresen ellátja a zenei szolgálatot a zalalövői Szent László király templomban az ifjúsági és családos szentmiséken, amely kéthetente szombaton 17 órakor kezdődik.


2012.

Vendégszereplés Szlovéniában – 2012. március 11-én a szlovéniai Lendva Szent Katalin plébániatemplomában adta elő a kórus az E kendő rejti arcát című darabot.

Nagyböjtben a Szombathely-Kámoni Plébánián – 2012. március 18-án a szombathely-kámoni Krisztus király templomban hangzott el a Szent Veronikáról szóló darab.

Nagykanizsai fellépés – 2012. március 25-én a Nagykanizsa-Alsóvárosi Szent József plébániatemplom hívei hallhatták a nagyböjti előkészület részeként az E kendő rejti arcát című művet.

Passió - Az ifjúsági kórus tagjai 2012-ben - az elmúlt évek hagyományát folytatva - Virágvasárnap és Nagypénteken a Passiót énekelték a szertartások keretében.

Hittanverseny Csurgón – 2012. május 19-én a Kaposvári Egyházmegye Hittanvesenyének programjaként Csurgón hallhatták a hittanverseny részvevői, valamint a hittanárok az E kendő rejti arcát című műsort.

Újmise és Anna-napi búcsúk – 2012. július 29-én Németh Csaba atya zalalövői újmiséjén, illetve azt követően a Budafai és a Zalapatakai Anna-napi búcsúi szentmiséken szerepelt a kórus.

Szabó Ferenc aranymiséje – 2012. augusztus 5-én Szabó Ferenc jezsuita atya zalalövői aranymiséjén szerepelt a kórus.

KALOT-tábor Csesztregen – 2012. augusztus 6-án a Csesztregen tartott KALOT ifjúsági tábor püspöki szentmiséjén látta el a Szent Veronika kórus a zenei szolgálatot.


2011.

Fatimai emléknap Szombathely-Szentkirályon - A Szent Veronika kórus 2011. január 13-án részt vett a fatimai emléknapon, és ellátta a zenei szolgálatot a szentségimádáson, a szentmisén és az ezt követő gyertyás körmeneten.

Passió - Az ifjúsági kórus tagjai 2011-ben - az elmúlt évek hagyományát folytatva - Virágvasárnap és Nagypénteken a Passiót énekelték a szertartások keretében.

Legyetek hajnali fény! - a kórus új CD lemeze: 2011. május 1-én volt II. János Pál pápa boldoggá avatása. Az alkalomra jelent meg Takács Attila: Legyetek hajnali fény! című albuma a Szent Veronika kórus előadásában.

Újmise és Anna-napi búcsúk – 2011. július 31-én Vadász Zoltán atya zalalövői újmiséjén, illetve azt követően a Budafai és a Zalapatakai Anna-napi búcsúi szentmiséken szerepelt a kórus.

Legyetek hajnali fény! - előadás Budapesten: 2011. június 25-én 18-órától Budapesten a Remetekertvárosi Szentlélek Templomban. A zenés megemlékezésben szeretett pápánk hozzánk intézett üzeneteit tolmácsolja a kórus.

Megemlékezés Zalalövőn - II. János Pál pápává választásának évfordulójához kapcsolódóan tartottunk megemlékezést róla 2011. október 8-án. A boldoggá avatásáért tartott hálaadó szentmisét a Legyetek hajnali fény! című lemez dalainak előadása követte, amely során életútját és tanítását elevenítettük fel.

Ünnepi szentmise és előadás Nagykanizsán - 2011. október 9-én a Nagykanizsa - Alsóvárosi Szent József plébánia hívei hallhatták a II. János Pál pápa boldoggá avatásának emlékére készült album énekeit. A rendkívül élénk ifjúsági és közösségi élettel büszkélkedő plébánia hívei örömmel látták vendégül kórusunkat.

Megemlékezés Zalaegerszegen és Jánosházán - 2011. október 15-én a Zalaegerszegi Mária Magdolna plébániatemplomban, 16-án pedig Jánosházán, a Szent Imre Katolikus Iskolában hangzott el a Legyetek hajnali fény! című darab.

Egyházmegyei ünnep - 2011. október 23-án Dr. Veres András püspök mutatott be ünnepi  szentmisét II. János Pál pápa boldoggá avatásáért a Szombathelyi Székesegyházban.  A hálaadó ünnepségen szép számban jelentek meg az egyházmegye papjai és hívei. A misét követően a Zalalövői Plébánia Szent Veronik kórusának előadásában hangzott el Takács Attila: Legyetek hajnali fény! című darabja.

Adventi gyertyagyújtás Murakeresztúron - 2011. december 10-én a murakeresztúri plébániatemplomban tartott előadást kórusunk, amely során az Advent legszebb ajándéka című album énekei hangzottak el, így segítve a helybéli hívek adventi lelki készületét.

Adventi műsor Hegyhátszentjakabon és Szőcén. Plébániánk Szent Veronika ifjúsági kórusa adventi műsort adott 2011. december 11-én, vasárnap a szentmise után a Hegyhátszentjakabi templomban. Ugyanezen a napon 14 órakor pedig a Szőcei templomban volt előadás.

Advent Padáron - 2011. december 17-én Padáron adventi és karácsonyi dalokat adott elő a kórus. A műsorban felhangzottak az Advent legszebb ajándéka és a Téren és időn át Betlehembe című albumok dalai.

Karácsony Zalalövőn: 2011. december 24-én délután a kis Jézus váráson működött közre a kórus. Ugyanezen a napon az éjféli mise előtt tartott előadást kórusunk karácsonyi dalokat énekelve.


2010.

Ifjúsági találkozó Csesztregen: A Szent Veronika Kórus 2010. február 20-án  Csesztregen vendégszerepelt, és a Lenti Esperesi Kerületi Ifjúsági Találkozóján látta el a zenei szolgálatot.

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Zalalövőn: Kereszt-kérdés 2010. címmel 2010. március 27. Zalalövőn került megrendezésre az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó. A nap folyamán a Szent Veronika kórus végezte a zenei szolgálatot a programokon és a szentmisén. A szentmise után Takács Attila: E kendő rejti arcát című művének bemutatójára került sor.

Passió: Az ifjúsági kórus tagjai 2010-ben Virágvasárnap és Nagypénteken a Passiót énekelték a szertartások keretében.

Kórustalálkozó: 2010. június 19-én  kórusunk részt vett a Veszprémi Egyházmegye Ifjúsági Kórustalálkozóján Ajka-Úrkúton.

Imatábor 2010: A Zalalövői Plébánia szervezésébn került sor 2010

Szemedben a jóság fénye - Új CD lemez: Boldog Kalkuttai Teréz anya születésének 100. évfordulójára Takács Attila új darabot írt, amely 2010. augusztusában jelent meg CD lemezen. A felvétel a Demton Stúdióban készült Nagykanizsán. A darab ősbemutatója 2010. szeptember 5-én volt a szombathelyi Székesegyházban.

Kézfogás 2010. talákozó Tihanyban: 2010. november 6-án Tihanyban vendégszerepelt kórusunk  az egyházi gimnáziumok egykori diákjainak Kézfogás 2010. országos találkozóján.

Előadás Teréz anyáról Szentpéterfán: 2010. november 28-án, advent 1. vasárnapján kórusunk Szentpéterfán vendégszerepelt. A helyi plébánia felkérésére a kórus a Szemedben a jóság fénye, Kalkuttai Teréz anyáról szóló zenés darabot adta elő.

Bakonyjákói koncert: 2010. december 4-én Bakonyjákón vendégszerepelt kórusunk, ahol adventi dalok csendültek fel.

Ifjúsági szentmise és adventi koncert Tótszentmártonban: 2010. december 5-én, advent 2. vasárnapján Tótszentmártonban szerepelt a kórus az ifjúsági (gitáros) szentmisén, majd  az Advent legszebb ajándéka című darabot adta elő.

Adventi koncertek: 2010. december 18-án és 19-én Padáron és Győrváron vendégszerepelt a kórus, ahol az Advent legszebb ajándéka című albumot mutatta be.

Karácsony Zalalövőn: 2010. december 24-én délután a kis Jézus váráson működött közre a kórus. Ugyanezen a napon az éjféli mise előtt tartott előadást kórusunk karácsonyi dalokat énekelve.


2009.

Passió: Az ifjúsági kórus tagjai 2009-ben Virágvasárnap és Nagypénteken a Passiót énekelték a szertartások keretében.

E kendő rejti arcát: Takács Attila: E kendő rejti arcát című darabjának bemutatója 2009. április 5-én, Virágvasárnap volt Zalalövőn. Az eseményen jelen volt Veres András szombathelyi püspök. 2009. május 24-én a zalaegerszegi Jézus Szíve (ferences) templomban volt a darab előadása. A zenemű 2009. nagyböjtjére megjelent CD lemezen.

Kórustalálkozó Hévízen: 2009. április 25-én egyetlen, más egyházmegyéből meghívottként kórusunk részt vett a Veszprémi Egyházmegye Ifjúsági Kórustalálkozóján.

Kirándulás: A kórus tagjai 2009. június 25-én kirándulást tettek a plébánossal Pannonhalmára, valamint megtekintették a Szent Márton Látogatóközpontot Szombathelyen.

Jótékonysági hangverseny: 2009. július 12-én kórusunk részt vett a Máltai Szeretetszolgálat által szervezett hangversenyen Zalaegerszegen.

Advent legszebb ajándéka: Takács Attila legújabb művének ősbemutatója 2009. november 28-án volt Zalalövőn. A zenemű 2009. adventjére megjelent CD lemezen.

Adventi koncertek, szentmisék: 2009. adventjében a Szent Veronika kórus a következő települések templomaiban tartott előadást: Szombathely-Olad, Szombathely-Herény, Tótszerdahely, Becsehely, Rédics, Zalaegerszeg (Aranykapu-vásár), Zalaegerszegi Kórház Gyermek Osztálya. A koncerteken elhangzott a Téren és időn át Betlehembe című darab, valamint részletek az Advent legszebb ajándéka című lemezről.

Karácsony Zalalövőn: 2009. december 24-én délután a kis Jézus váráson működött közre a kórus. Ugyanezen a napon az éjféli mise előtt tartott előadást kórusunk karácsonyi dalokat énekelve.


2008.

Passió: Az ifjúsági kórus tagjai 2008-ban Virágvasárnap és Nagypénteken a Passiót énekelték a szertartások keretében.

Szentmise a rádióban: 2008. április 6-án a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió élő adásban közvetítette a misét, amelyen a kórus is énekelt.

Kirándulás: A kórus tagjai 2008. május 10-én gyalogos kirándulást tettek a plébánossal Hegyhátszentjakabon át a Vadása-tóhoz.

Családi szentmise Zalaegerszegen: 2008. május 18-án, vasárnap délután a zalaegerszegi Zárdában megtartott plébániai családi szentmisén szerepelt a zalalövői ifjúsági kórus.

Közös ének a zalaegerszegi fiatalokkal: A zalaegerszegi Mária Magdolna Plébánia ifjúsági ének- és zenekara látogatott el 2008. május 25-én Zalalövőre, akik a Szent Veronika kórussal közösen látták el a zenei szolgálatot az esti szentmisén. 2008. június 15-én a zalalövői kórus énekelt Zalaegerszegen a Mária Magdolna templomban.

Zenei szolgálat a Családi Napon: 2008. november 22-én, szombaton a Zalalövőn megtartott Egyházmegyei Családi Lelki napon és lelki nap délutáni szentmiséjén a Szent Veronika kórus látta el a zenei szolgálatot.

Stúdiófelvétel: Takács Attila: Téren és időn át Betlehembe című darabja dalainak hangszeres és énekes stúdiófelvétele 2008. október 11-12-én volt Nagykanizsán. A darab 2008. novemberében megjelent CD lemezen.

Téren és időn át Betlehembe: A zalaegerszegi kertvárosi templomban 2008. december 7-én, Körmenden pedig december 14-én az esti szentmisét követően a kórus előadta a Téren és időn át Betlehembe darabot. A zalaegerszegi Dísz-téri Aranykapu karácsonyi vásáron a kórus részleteket énekelt a darabból 2008. december 21-én, vasárnap.

Karácsony Zalalövőn: 2008. december 24-én délután a kis Jézus várás keretében a Szent Veronika kórus előadta a Téren és időn át Betlehembe darabot, és ugyanezen a napon az éjféli misét megelőzően karácsonyi dalokat énekelt a szentmisére érkező híveknek.


2007.

A Zalalövői Plébánia Szent Veronika ifjúsági kórusa 2007. novemberében alakult, s Krisztus király vasárnapja óta ellátja a zenei szolgálatot a két hetente tartott ifjúsági és családos szentmiséken Zalalövőn.
A kórus zenei vezetésére Takács Attila kapott felkérést a plébánostól. Az első jelentősebb szereplés a 2007. évi betlehemes játékon volt, amikor a gyermekek játékának kísérődalait énekelték.

 

Tovább...
Iratkozzon fel ön is! feliratkozás