keresés

ok

ESEMÉNYNAPTÁR

H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Hévíz

Időpont: 2009.04.25.

Ifjúsági Kórustalálkozón HévízenRagyogóan sütött a tavaszi nap, mikor április 25-én reggel elindultunk Hévízre a Veszprémi Egyházmegye immár negyedszerre megrendezett Ifjúsági Kórustalálkozójára.

A rendezvény főszervezője ismerve eddigi munkáinkat, külön meghívta kis kórusunkat, hogy a jelenlévő kórusoknak bemutassuk dalainkat, fiatalos lendületünket, egyedi hangzásunkat. Izgalmunk tehát érthető volt, hiszen aki CD lemezen énekel, attól elvárják, hogy élőben is helytálljon.

A találkozó a Szentlélek templomban zajlott. A jelenlévő hét kórus fellépésének sorrendjét kisorsolták és felcsendültek a mindent átható, szívet, lelket melengető sokak által ismert dallamok. Ötödikként következett a Szent Veronika kórus.
Amíg István atya bemutatta a kórust, mindenki elfoglalta a helyét. És elkezdtük. Kata énekelt elsőként kórusunk imáját: Én Istenem, hozzád fordulok… A dal után hatalmas tapssal jutalmaztak minket. Nagyon jól esett. Az addigi félelmeinket orvosolta, bár ez a dal nem szerepel egyik lemezen sem, úgy tűnt, elnyertük a hallgatóság szeretetét. Második Tündi volt, aki a karácsonyi album Üdvözlégy Máriáját énekelte. És megpillantottuk, hogy volt, aki énekelte. Ennél nagyobb öröm nem érheti az énekest. Majd még négy dalt énekeltünk az E kendő rejti arcát albumról.

Mivel mi a Szombathelyi Egyházmegyéhez tartozunk, Kovács Mihály atya, a találkozók szervezője miután meghívta a Veszprémi Főegyházmegye kórusait a jövő évi találkozóra, minket külön is felkért a részvételre, amelyet természetesen örömmel fogadtunk.

Takács Attila

Tovább...
Iratkozzon fel ön is! feliratkozás