keresés

ok

ESEMÉNYNAPTÁR

H K Sz Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Miseadomány

Az alábbiak NEM arra vonatkoznak, hogy Zalalövőn hogyan lehet szentmisét mondatni.

Magyarország szegényebb részein a híveknek kevés lehetőségük van arra, hogy papjaikat és helyi egyházközségüket szentmise mondatással támogassák, miközben az ország más területein a hívek oly sok szentmisét mondatnának, amelyet papjaik helyben nem tudnak elvégezni.

Jelen módon lehetőséget adunk arra, hogy a hívek saját szándékukra szentmisét mondassanak, s ezzel támogassák a szegényebb helyeken szolgáló papokat.

A miseadomány összege: 2100.- Ft szentmisénként. (Érvényes a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése szerint 2010. január 1-től az MKPK további rendelkezéséig.) A szentmiséért felajánlott teljes összeget, tehát a 2100.- Ft feletti részt is továbbítjuk a szentmisét elvégző papnak. Ha a felajánlott összegből több szentmise adománya is kijön, értelemszerűen annak megfelelő számú szentmisét mond érte a pap. Ezen szabály alól akkor van kivétel, ha az adományozó a többi összeget támogatásnak szánja, s ezt kifejezetten jelzi.

Miseadomány felajánlása: Az a hívő, aki szentmisé(ke)t szeretne mondatni saját szándékára (elhunyt családtagjaiért vagy más szándékra) e célra szánt adományát (misénként 2100.- Ft) elküldheti a Zalalövői Plébánia alább található számlájára. Több szentmisét is lehet mondatni akár egy, akár külön szándékokra. A miseadományokat (és az esetleg hozzájuk kapcsolódó szándékokat) továbbítjuk olyan papoknak, akik a szentmisét elvégzik.

Miseszándék:
1. A szándékra vonatkozó külön közlés nélküli szentmiséket a pap "az adakozó szándékára" mutatja be.
2. A konkrét szándékra vonatkozó kéréseket (elhunyt neve vagy egyéb szándék  megnevezése), kérjük, küldje a következő címre: zalalovo@gmail.com.
3. Ha valaki azt is szeretné tudni, hogy pontosan mikor és hol végzik el azt a szentmisét, amelyért ő adományt ajánlott fel, kérjük, jelezze ezt e-mailben a zalalovo@gmail.com címen, s ebben az esetben olyan papnak továbbítjuk szándékát és miseadományát, akivel e-mailben előzetesen egyeztetni tud erről.

Miseadományt elfogadó papok a zalalovo@gmail.com címen jelezhetik, hogy szentmisék végzését vállalják. Kérem annak jelzését, ha valaki vállalja, hogy a felajánló személlyel  előzetesen e-mailben egyeztet a szándékokról és az időpontokról. A szentmisék elvégzéséről a szokásos igazolást postai úton a Zalalövői Plébánia 8999 Zalalövő, Szabadság tér 6., elektronikus úton a zalalovo@gmail.com címre kell küldeni. Az igazolás letölthető innen: Testimonium letöltése.

A Miseadományra szánt összeget a Zalalövői Plébánia számlájára küldheti. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: "miseadomány". Az adomány összege lehetőleg 2100, 4200, 6300, 8400 stb. Ft legyen!

1. Átutalás: Számlatulajdonos: Zalalövői Plébánia
Számlaszám: 10402355-00026472-00000003 Közlemény rovat: miseadomány

2. On-line bankkártyás adomány: A www.zalalovo.plebania.hu honlap Támogatás oldalán (http://zalalovo.plebania.hu/tamogatas). Az adomány céljánál, kérjük válassza a "Miseadomány" lehetőséget!

A miseadományok kezelését (elfogadását és továbbítását) Horváth István Sándor zalalövői plébános végzi, s annak ellenőrzésére személyesen vagy megbízottja révén a szombathelyi megyés püspök illetékes. A miseadományok kezelését végző személy, valamint a miseadományokat elfogadó papok kötelesek maradétalanul megtartani az Egyházi Törvénykönyv miseadományokra vonatkozó előírásait (CIC 945-958. kánon), s az azokban foglalt szabályok szerint elvégezni a szentmiséket.

A miseadományok kezelője közvetítő szerepet végez a felajánlók és a miséző papok között, amely tevékenységért a legcsekélyebb adományt sem fogad el egyik féltől sem.

Köszönjük, hogy miseadományával támogatja az árvíz vagy más természeti csapás által sújtott falvakban szolgáló papokat!

Horváth István Sándor plébános

Tovább...
Iratkozzon fel ön is! feliratkozás